środa, 14 marca 2018

Zapiekany makaron conchiglioni

     To na prawdę frajda gdy wchodzę do kuchni, a tam szykuje się niespodzianka, czyli coś nowego, czego jeszcze nie jadłem... 😁
Słyszałem, widziałem, wiedziałem o takich wynalazkach... Makaronie nadziewanym...
     Zaraz❗ Nie❗ Nawet raz taki jadłem❗ Trzy sztuki w jakiejś  restauracji w Mariotcie...😀 Nie powaliły mnie na kolana, smaku nie pamiętam, a tym bardziej co to było...😉 Powaliła mnie na kolana dopiero cena😱  za 2 porcje i jakąś przystawkę 10 lat temu zapłaciłem ponad 200 zł❗
    W tym przypadku było na odwrót, cena nie wielka, za to smak nieziemski💫 i oczywiście praca Agnieszki...😍 Bezcenna❗


Składniki:
  • makaron muszle conchiglioni
  • pesto brokułowe
  • sos beszamelowy
Przygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu i odcedzeniu najlepiej rozłożyć na talerze (wtedy nam się nie poskleja). Do muszli - makaronu nakładamy pesto i układamy (ściśle obok siebie) w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowany makaron polewamy sosem beszamelowym. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 25 minut, aż wierzch będzie lekko rumiany.

Link do przepisu na pesto: Pesto z brokuła

Link do przepisu na sos beszamelowy: Uzależniająca zapiekanka ze szpinakiem



Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA


2 komentarze:

  1. Na zdjęciu są brokuły. Czy można je w połowie ugotować i ułożyć między muszelki?

    OdpowiedzUsuń