Zamiast ciasta, ciastek, na deser może być również zdrowa sałatka, jeśli nadal chcemy coś słodkiego to ananas i kukurydza na pewno zapewnią taki smak... 😀
Taką opcję w ostatnią niedzielę zaserwowała Agnieszka na deser po pierwszym daniu czyli po zupie zawierającej ziemniaki. Bardzo pomysłowa alternatywa zamiast mocno węglowodanowego💣 deseru, obciążającego i zakwaszającego organizm, w postaci klasycznego ciasta🍩 lub innych kremówek🍨.
To co proponuje Agnieszka ma działanie wręcz odwrotne i ukierunkowane na poprawę zdrowia💗. Jak mantrę będę powtarzał, że odkwaszanie🍏 organizmu to fundament dla naszego zdrowia i zadbania o stan homeostazy naszego organizmu na wszystkich poziomach naszego funkcjonowania... 💚
P.S.
Nie wiem jak wam ale mnie się kawałki selera naciowego kojarzą z krewetkami... 😁
Link do filmu z przepisem:
053 - Sałatka "Wegańskie krewetki" z selerem naciowym, kukurydzą i ananasem
Składniki:
Przygotowanie:
Łodygi selera myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w 0,5cm talarki. Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w słupki. Kukurydzę dobrze odsączamy na sitku z zalewy. Wszystkie składniki plus drobno pokrojoną natkę pietruszki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez (tyle aby składniki się połączyły) i dokładnie mieszamy.
Gotową sałatkę wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki aby się schłodziła i smaki "przegryzły" i gotowe.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Taką opcję w ostatnią niedzielę zaserwowała Agnieszka na deser po pierwszym daniu czyli po zupie zawierającej ziemniaki. Bardzo pomysłowa alternatywa zamiast mocno węglowodanowego💣 deseru, obciążającego i zakwaszającego organizm, w postaci klasycznego ciasta🍩 lub innych kremówek🍨.
To co proponuje Agnieszka ma działanie wręcz odwrotne i ukierunkowane na poprawę zdrowia💗. Jak mantrę będę powtarzał, że odkwaszanie🍏 organizmu to fundament dla naszego zdrowia i zadbania o stan homeostazy naszego organizmu na wszystkich poziomach naszego funkcjonowania... 💚
P.S.
Nie wiem jak wam ale mnie się kawałki selera naciowego kojarzą z krewetkami... 😁
Link do filmu z przepisem:
053 - Sałatka "Wegańskie krewetki" z selerem naciowym, kukurydzą i ananasem
Składniki:
- 7 łodyg selera naciowego
- puszka ananasa
- puszka kukurydzy
- łyżka natki pietruszki
- majonez (weganie użyją swojego majonezu wegańskiego)
Wegańskie krewetki |
Łodygi selera myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w 0,5cm talarki. Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w słupki. Kukurydzę dobrze odsączamy na sitku z zalewy. Wszystkie składniki plus drobno pokrojoną natkę pietruszki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez (tyle aby składniki się połączyły) i dokładnie mieszamy.
Gotową sałatkę wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki aby się schłodziła i smaki "przegryzły" i gotowe.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Czy dodanie ryżu będzie ok?
OdpowiedzUsuńRyż jest węglowodanowy więc można dodać.
Usuń