wtorek, 6 marca 2018

Pesto z brokuła

MODA NA PESTO

    W końcu się udało! Nawet nie wiecie ile ja się muszę nagadać📞📢📣 by przeforsować jakiś nowy pomysł. Tym nowym pomysłem było pesto❗, ale nie tylko pesto z brokuła... Pesto z czego się da... 😀❗
     Pesto💚 ma pewną zaletę, nie trzeba dodawać masła na kanapkę by zjeść i było rewelacyjne... Jest też świetnym dodatkiem do spaghetti i ma uniwersalne zastosowanie:
  • jest dla tych co jedzą wszystko
  • jest dla wegetarian
  • jest też dla wegan
  • jest dla osób na diecie bezglutenowej
  • ... ❗
I przede wszystkim szybkie w zrobieniu, a jeszcze szybsze w przygotowaniu kanapek... 😀

Nie wiem czy pesto jest modne, czy pesto jest trendy, i czy można się lansować dzięki pesto❓
Ok❗❗❗ Mnie się podoba, więc ogłaszam modę na pesto - od dziś od godz 10:21:34😁😁😁

Link do filmu z przepisem:
072 - Pesto z brokuła i tajemnice diety przedłużającej życie - Jak przedłużyć młodość?
Składniki:
  • 1 brokuł
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sezamu
  • ok. 1/4 szkl. oleju lub oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Do pesto używamy prawie całego brokuła (możemy zostawić dłuższe łodyżki). Różyczki brokuła należy dokładnie umyć. Wkładamy do garnka do gotowania na parze i gotujemy (ma być al'dente). Gdy brokuł wystygnie przekładamy do blendera, dodajemy czosnek, sezam (uprażony na suchej patelni), oliwę, sok z cytryny (ilość dopasować według własnych preferencji), sól, pieprz i wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą konsystencję. Ilością oliwy dopasowujemy  gęstość pesto (im więcej to pesto będzie rzadsze).


Smacznego :)

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz