Kruszonka, to nic wielkiego, a jednak stanowi konkretne wykończenie
ciasta, bo przecież jemy nie tylko ustami, ale także oczami. Fajnie jest
jak coś wygląda ekstra i aż samo prosi się by po to sięgnąć!
Agnieszka
zaprasza Was do zrobienia kruszonki, która nie będzie zawierała cukru.
Kruszonka będzie oparta o erytrytol, a nie o cukier, dzięki temu będzie
zdrowsza, a jednak słodka!
Link do filmu z przepisem:
Składniki:
- 3 łyżki mąki (ja użyłam orkiszowej, ale może być inna)
- 3 łyżki erytrytolu lub innego słodzika
- masło o temp. pokojowej (tyle ile zabierze mąka i erytrytol)
Wszystkie składniki palcami
rozcieramy, aż powstanie kruszonka - grudki ciasta.
Masło dokładamy systematycznie - tyle ile wchłonie mąka i erytrytol.
Masło dokładamy systematycznie - tyle ile wchłonie mąka i erytrytol.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz