Zupka brukselkowa zawiera różne warzywa. Jak dla mnie mogłaby składać się z samych brukselek... 😀
Z brukselek w każdej postaci... całych, przekrojonych, zmiksowanych, zapiekanych, oraz sasmażanych, bo tak bardzo kocham💚 brukselkę... Mam nadzieję, że kiedyś Aga mi taką zrobi... 😁
Składniki:
Z brukselek w każdej postaci... całych, przekrojonych, zmiksowanych, zapiekanych, oraz sasmażanych, bo tak bardzo kocham💚 brukselkę... Mam nadzieję, że kiedyś Aga mi taką zrobi... 😁
Składniki:
- 0,5kg brukselki
- 4-5 ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- kawałek pora ok. 10cm
- kawałek selera
- 2 listki laurowe
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- natka pietruszki
- 3 łyżki oleju lub masła
- 3 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
Marchewkę, ziemniaki, pietruszkę, seler obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka. Dodajemy umytą brukselkę. Cebulę i pora kroimy w piórka. Rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy por, cebulę i podsmażamy do zeszklenia, a następnie przekładamy do garnka. Zalewamy wszystko 2 litrami wody, wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Gdy już wyłączymy palnik, zaprawiamy zupę śmietaną (już nie gotujemy) i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego :)
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz