poniedziałek, 19 marca 2018

Sałatka do pracy i savoir-vivre... ❗

Czy wypada jeść sałatkę w pracy?

     Oto kolejny przykład i kolejna sałatka którą można zabrać do pracy.
     Proces przygotowania w pracy krótki i posty, który zadowoli wszystkich pracusiów, pracoholików i tych z brakiem czasu. Takie rozwiązania sam stosowałem i to już w pierwszej połowie lat 90-tych. 2 kg warzyw, śmietana - wtedy jogurty ie były jeszcze popularne w obiegu do sałatek. Cały dzień byłem jak królik, czyli wegetarianinem, zanim nie wróciłem do domu...
      Wróćmy do procedury przygotowania w pracy: wyjmujesz widelec i otwierasz pudełko... 😁
      Dziś każdy może sobie sałatkę zabrać do pracy i nikt na to dziwnie nie patrzy. Wręcz przeciwnie w poradnikach savoir-vivre zalecane❗ jest by na lanczu biznesowym z kontrahentem nie zamawiać mięsa, gdy Twój klient, dostawca czy kooperant jest wegetarianinem, a tym bardziej jak jest weganinem... 😀

Link do przepisu:  Sałatka brokułowo-rzodkiewkowa - #20 Już jest!!!


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA

Subskrybuj i daj łapkę w górę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz