Roladki, to forma posiłku, który stosowałem jako drugie śniadanie i
oczywiście śniadanie białkowe. Takie roladki z szynki konserwowej z
jajkiem i chrzanem można zapakować do pudełeczka i zabrać do szkoły, na
uczelnię lub do pracy!
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- szynka konserwowa lub inna szynka aby plastry były w formie prostokąta
- 4-5 jajek
- papryka czerwona
- łyżka pokrojonego szczypiorku
- łyżka chrzanu
- 2-3 łyżki majonezu
- 100g sera żółtego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Żółty ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dokładamy chrzan, majonez, szczypiorek, solimy, pieprzymy i wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli farsz jest zbyt suchy (rozsypuje się), to dodajemy jeszcze trochę majonezu. Paprykę kroimy w paseczki.
Gotowy farsz rozkładamy na plasterku szynki, kładziemy kawałek papryki i zawijamy.
Roladki układamy na półmisku i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz