JEŚLI MAM WYPOWIADAĆ SIĘ CO DO CIAST AGNIESZKI, TO CHYBA MA NR 1!!!
I
to nie tylko dlatego, że jest smaczne, a też dlatego że jest to ciasto
bez ciasta czyli z samą kruszonką. Mówiąc krótko Agnieszka ominęła spód z
ciasta i posypała kruszonką z góry.
Link do filmu z przepisem:
203 - Przepis na OWOCE pod KRUSZONKĄ - FIT CIASTO bez CUKRU! - Szybki deser dla leniwych!
Składniki:
Jeżyny myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego (tyle aby dno było przykryte).
Składniki:
- jeżyny (mogą być też inne owoce, lub mieszanka np. maliny i jeżyny)
- mąka orkiszowa lub zwykła
- masło
- ksylitol lub erytrytol, czy cukier
Jeżyny myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego (tyle aby dno było przykryte).
Z mąki, masła i ksylitolu robimy kruszonkę. Przygotowaną kruszonkę wysypujemy na owoce (muszą być całkowicie przykryte, możemy delikatnie uderzyć dnem naczynia, aby kruszonka powsypywała się w szczeliny). Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok. 35 minut, aż kruszonka mocno się zarumieni.
Po wyjęciu z piekarnika wystarczy trochę poczekać aby przestygło i jest gotowe do jedzenia. Ten deser wyśmienicie smakuje również na zimno.
Tutaj znajdziesz link jak zrobić kruszonkę:
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz