czwartek, 23 września 2021

Fasolka szparagowa po francusku

Przepis na fasolkę szparagową


Fasolka szparagowa gości na stole w mojej rodzinie od dzieciństwa, rzadko zdarzą się bym zdecydował wolę to od tego co robiła babcia. Konkretnie chodzi o to ze lubię to co robiła moja babci i to co robi Agnieszka i nieraz mogę zjeść według przepisu Agnieszki, a innym razem dla odmiany tak jak robiła babcia... Jednak w tym przypadku ten przepis na fasolkę szparagowa bije wszystkie rekordy! W tym przypadku fasolka po francusku kompletnie eliminuje wszystkie poprzednie przepisy i mogę jeść tylko tą wersje fasolki szparagowej... BRAWO AGA❗❗❗
 

Link do filmu z przepisem:
 

 



Składniki:
  • 500g fasolki szparagowej
  • 1 średnia cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • łyżka natki pietruszki
  • sok z cytryny do smaku
  • 2 łyżki oliwy lub oleju (może być też masło)
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
    Fasolkę myjemy i oczyszczamy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie aż się zezłoci. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony czosnek i smażymy ok. 3 minuty. Gdy już mamy cebulę i czosnek podsmażone dodajemy ugotowaną fasolkę (możemy ją pokroić na mniejsze kawałki) i podsmażamy aż będzie ciepła. Na końcu doprawiamy gałką muszkatołową, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i obficie posypujemy natką pietruszki. Dokładnie mieszamy aby wszystkie smaki się połączyły i gotowe.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz