Nie wytrzymałem! Zanim dotarłem do altanki musiałem zrobić już sesje w pełnym słońcu... :)
Wczoraj w ten gorący upalny dzień Aga zaserwowała na obiad kaszę z cukinią, kabaczkiem i pieczarkami - taki warzywny mix - wegański obiad!
Podczas upałów zazwyczaj nie chce się jeść, a już tym bardziej stać przy kuchni. Dlatego warto zrobić coś szybkiego i prostego i zająć się czymś przyjemniejszym...
Dziś kolejny dzień upałów. Zobaczymy co Aga zaserwuje na ten sobotni obiad. A Wy, co planujecie dziś na obiad? Zróbcie coś i wstawcie fotki na nasz FP na Fejsie:
https://www.facebook.com/DietaRozdzielnaIZdrowie/
Składniki:
Przygotowanie:
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cukinię dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu, wkładamy pieczarki i dusimy. Gdy wyparuje nam woda, którą puściły pieczarki dodajemy cukinię i dalej dusimy. Jeśli cukinia jest już na wpół miękka dodajemy przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy, i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, dobrze mieszamy i trzymamy jeszcze z minutę na ogniu pod przykryciem aby wszystkie smaki się połączyły.
Wczoraj w ten gorący upalny dzień Aga zaserwowała na obiad kaszę z cukinią, kabaczkiem i pieczarkami - taki warzywny mix - wegański obiad!
Podczas upałów zazwyczaj nie chce się jeść, a już tym bardziej stać przy kuchni. Dlatego warto zrobić coś szybkiego i prostego i zająć się czymś przyjemniejszym...
Dziś kolejny dzień upałów. Zobaczymy co Aga zaserwuje na ten sobotni obiad. A Wy, co planujecie dziś na obiad? Zróbcie coś i wstawcie fotki na nasz FP na Fejsie:
https://www.facebook.com/DietaRozdzielnaIZdrowie/
Składniki:
- 200g kaszy gryczanej
- 250g - 300g pieczarek
- ok. 600g cukini lub kabaczka (może być pół na pół z kabaczkiem)
- 3 ząbki czosnku
- oregano
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cukinię dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu, wkładamy pieczarki i dusimy. Gdy wyparuje nam woda, którą puściły pieczarki dodajemy cukinię i dalej dusimy. Jeśli cukinia jest już na wpół miękka dodajemy przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy, i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, dobrze mieszamy i trzymamy jeszcze z minutę na ogniu pod przykryciem aby wszystkie smaki się połączyły.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz