poniedziałek, 14 sierpnia 2017

Jajko sadzone z fasolką szparagową

Proste jest piękne! Obiad w mgnieniu oka... Jajko dostarcza białka potrzebnego dla organizmu, a fasolka szparagowa pomijając jej zdrowotne właściwości, jako produkt neutralny jest fantastycznym uzupełnieniem dania i doskonałym zamiennikiem ziemniaków, kasz czy innych produktów węglowodanowych. Nawet wizualnie przypomina kolorem porcję ziemniaków...

Składniki:
  • jajka
  • fasolka szparagowa
  • masło lub inny tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka usmażyć na maśle, posolić i popieprzyć według własnego uznania. Wyłożyć na talerz fasolkę, polać roztopionym masłem, dodać jajeczko i gotowe.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz