Proste jest piękne! Obiad w mgnieniu oka... Jajko dostarcza białka potrzebnego dla organizmu, a fasolka szparagowa pomijając jej zdrowotne właściwości, jako produkt neutralny jest fantastycznym uzupełnieniem dania i doskonałym zamiennikiem ziemniaków, kasz czy innych produktów węglowodanowych. Nawet wizualnie przypomina kolorem porcję ziemniaków...
Składniki:
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka usmażyć na maśle, posolić i popieprzyć według własnego uznania. Wyłożyć na talerz fasolkę, polać roztopionym masłem, dodać jajeczko i gotowe.
Składniki:
- jajka
- fasolka szparagowa
- masło lub inny tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka usmażyć na maśle, posolić i popieprzyć według własnego uznania. Wyłożyć na talerz fasolkę, polać roztopionym masłem, dodać jajeczko i gotowe.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz