sobota, 24 lutego 2018

Zapiekanka brokułowa

     Zjawiskowy smak❗ Na prawd─Ö by┼éem zaskoczony nowym dzie┼éem­čĹŹ, przepraszam arcydzie┼éem☝ Agnieszki­čśŹ. Zreszt─ů nie tylko ja ­čśü❗ Oliwka te┼╝ powtarza┼éa: "Dobre, bardzo dobre❗", "Smakuje mi❗" itd. itp. etc... Na koniec poprosi┼éa o dok┼éadk─Ö, a potem 2 dok┼éadk─Ö i jeszcze wo┼éa┼éa: "To zielone chc─Ö❗". Tata te┼╝ nie omieszka┼é zje┼Ť─ç 1 i 2 dok┼éadki...
     Gdybym codziennie nie ─çwiczy┼é­čĺ¬ to bym nie przepali┼é­čöą tych kalorii, kt├│re Agnieszka aplikuje mi serwuj─ůc takie wspania┼éo┼Ťci...­čśő Na szcz─Ö┼Ťcie widz─Ö efekty ─çwicze┼ä❗ Dodatkowo coraz wi─Öcej kupuje produkt├│w bia┼ékowych i mam wi─Öcej posi┼ék├│w ukierunkowanych na budow─Ö masy mi─Ö┼Ťniowej­čĺ¬ zamiast tkanki t┼éuszczowej...­čśü Akurat wczorajsza zapiekanka­čŹ▓ by┼éa w zast─Öpstwie koktajlu w─Öglowodanowego❗ Zjedzona tu┼╝ po treningu by dostarczy─ç w─Öglowodany i dopiero prysznic... ­čśÇ


Składniki:
  • 1 broku┼é
  • opakowanie makaronu (dowolna forma) 400g
  • 2 z─ůbki czosnku
  • s├│l
  • pieprz
  • podw├│jna porcja sosu beszamelowego
Link do przepisu na sos beszamelowy w przepisie na zapiekank─Ö ze szpinakiem: Uzale┼╝niaj─ůca zapiekanka ze szpinakiem

Przygotowanie:

Broku┼é myjemy, dzielimy na r├│┼╝yczki i gotujemy na parze max. 7 minut. Makaron gotujemy wed┼éug przepisu na opakowaniu. Naczynie ┼╝aroodporne smarujemy t┼éuszczem, na dno k┼éadziemy drobno pokrojony czosnek, nast─Öpnie wyk┼éadamy po┼éow─Ö makaronu, a na makaron po┼éow─Ö broku┼éa, na niego polewamy po┼éow─Ö sosu beszamelowego i znowu reszta makaronu, broku┼é i drug─ů cz─Ö┼Ť─ç sosu (ja nie sypa┼éam dodatkowej soli, poniewa┼╝ makaron jest ju┼╝ s┼éony, a broku┼é jest polany sosem, kt├│ry te┼╝ jest s┼éony, je┼Ťli kto┼Ť potrzebuje wi─Öcej to mo┼╝e delikatnie ka┼╝d─ů warstw─Ö posoli─ç). Zapiekank─Ö wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy p├│┼é godziny w 200⁰C (a┼╝ wierzch b─Ödzie lekko br─ůzowy). 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prze┼Ťlij komentarz