
Pora na Kalafiora
Oto ciąg dalszy naszego programu "Pora na Kalafiora". Dokładnie sezon kalafiorowy przed nami, więc można korzystać w pełni... 😄
Jak kupię następne kalafiory to Agnieszka na pewno coś wymyśli...
Składniki:
- kalafior
- 1,5 szkl. mąki orkiszowej lub innej
- ok. 3/4 szkl. wody
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Z mąki, wody, proszku do pieczenia robimy ciasto, wszystko razem miksujemy na gładką masę, musi być gęściejsze niż na naleśniki (konsystencja gęstej śmietany). Doprawiamy ciasto solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz (tyle aby kalafior mógł pływać), różyczki kalafiora dokładnie ze wszystkich stron zanurzamy w cieście i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Wyjmujemy na papierowy ręcznik aby obciekł nadmiar tłuszczu.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńŚwietne przepisy.
OdpowiedzUsuń