- Kup kaszę gryczaną❗ - no to kupiłem... 😁Przychodzę i słyszę:
- Nie taka, białą, nie paloną❗ - słyszę.
- Jaka biała❓ Jaka nie palona❓ Pierwszy raz słyszę... ❗ - Odpowiadam nieźle poirytowany😠 nowymi wymogami...
- Mówiłam! Biała nie palona! Jest zdrowsza! - Powtarza Aga...
- Nie mówiłaś❗
- Mówiłam❗
- Nie mówiłaś❗
- Mówiłam❗
- ... ❗
Znacie, wiecie jak to jest... Jadę następnym razem na zakupy. Tym razem bacznie przeglądam półki, z góry na dół, a potem całe regały... Cały sklep❗ Może między rodzynkami się zaplątała... ? NIE❗ Tam też nie ma! Zakładam okulary patrzę, patrzę, widzę, widzę, wszystko widzę, a co do białej nie prażonej G***o widzę. Biorę starą kaszę i kończę zakupy, idę do optyka i mówię:
- Pani mi wyczyści te okulary, bo zamiast białej kaszy G***o zobaczyłem i okulary się upaprały... 😁
Wracam do domu i słyszę:
- Kasza biała... ❗❗❗❗❗❗ Miała być❗❗❗
- A se sama idź i kup❗❗❗ Jak taka mądra jesteś❗
- Nie było... ❓❓❓
W końcu... za którymś razem trafiłem❗ Była❗ Biała❗ Zdrowsza❗ Już nie musiałem iść do optyka... 😏 Nakupiłem... Obkupiłem się... Tyle, że pani w kasie zapytała:
- Trzecia wojna🔫 światowa🌍 ma być... ❓
Ok❗ Dość wygłupów, i już na serio wczorajsza nowość... w moim brzuchu, a dla Was przepis... 😀
Przepis na naleśniki w linku poniżej:
Krokiety z grzybami i kapustą
Przepis na farsz w linku poniżej:
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
Przepis na sos beszamelowy w linku poniżej:
Uzależniająca zapiekanka ze szpinakiem
Przygotowanie:
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy w rulon. Gotowe naleśniki układamy w brytfance (dno posmarować tłuszczem) lub prostokątnym naczyniu żaroodpornym, a po wierzchu polewamy sosem beszamelowym. Wkładamy brytfanke do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut i zapiekamy, aż naleśniki będą mocno rumiane.
- Nie taka, białą, nie paloną❗ - słyszę.
- Jaka biała❓ Jaka nie palona❓ Pierwszy raz słyszę... ❗ - Odpowiadam nieźle poirytowany😠 nowymi wymogami...
- Mówiłam! Biała nie palona! Jest zdrowsza! - Powtarza Aga...
- Nie mówiłaś❗
- Mówiłam❗
- Nie mówiłaś❗
- Mówiłam❗
- ... ❗
Znacie, wiecie jak to jest... Jadę następnym razem na zakupy. Tym razem bacznie przeglądam półki, z góry na dół, a potem całe regały... Cały sklep❗ Może między rodzynkami się zaplątała... ? NIE❗ Tam też nie ma! Zakładam okulary patrzę, patrzę, widzę, widzę, wszystko widzę, a co do białej nie prażonej G***o widzę. Biorę starą kaszę i kończę zakupy, idę do optyka i mówię:
- Pani mi wyczyści te okulary, bo zamiast białej kaszy G***o zobaczyłem i okulary się upaprały... 😁
Wracam do domu i słyszę:
- Kasza biała... ❗❗❗❗❗❗ Miała być❗❗❗
- A se sama idź i kup❗❗❗ Jak taka mądra jesteś❗
- Nie było... ❓❓❓
W końcu... za którymś razem trafiłem❗ Była❗ Biała❗ Zdrowsza❗ Już nie musiałem iść do optyka... 😏 Nakupiłem... Obkupiłem się... Tyle, że pani w kasie zapytała:
- Trzecia wojna🔫 światowa🌍 ma być... ❓
Ok❗ Dość wygłupów, i już na serio wczorajsza nowość... w moim brzuchu, a dla Was przepis... 😀
Przepis na naleśniki w linku poniżej:
Krokiety z grzybami i kapustą
Przepis na farsz w linku poniżej:
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
Przepis na sos beszamelowy w linku poniżej:
Uzależniająca zapiekanka ze szpinakiem
Przygotowanie:
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy w rulon. Gotowe naleśniki układamy w brytfance (dno posmarować tłuszczem) lub prostokątnym naczyniu żaroodpornym, a po wierzchu polewamy sosem beszamelowym. Wkładamy brytfanke do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut i zapiekamy, aż naleśniki będą mocno rumiane.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz