wtorek, 6 lutego 2018

Owsianka z bakaliami

      Owsianka to chyba jedno z najszybszych i najtańszych śniadań o ile nie zacznie się żonglować dodatkami...
      Może być zarówno na pierwsze śniadanie🍵 lub jeśli dodamy dużo bakalii to jako drugie śniadanie - posiłek po treningu🏃, by dostarczyć węglowodany do komórek i zadbać o dobrą regenerację energetyczną...🔥

Składniki:
  • płatki owsiane górskie
  • mleko ryżowe (może być inne)
  • bakalie (rodzynki, żurawina itp.)
  • miód
Przygotowanie:
Wieczorem płatki wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem roślinnym 1cm więcej niż jest płatków. Przykrywamy talerzykiem i zostawiamy na całą noc. Rano nasze płatki są gotowe do spożycia. Dodajemy ulubione bakalie i trochę miodu (jeśli ktoś nie lubi miodu to może pominąć lub zastąpić innym słodzidłem).

Smacznego :)

P.S. Mleko roślinne możemy również zastapić letnią, przegotowaną wodą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz