sobota, 15 maja 2021

Kruszonka do ciasta BEZ CUKRU!

Fit wersja KRUSZONKI

 
      Kruszonka, to nic wielkiego, a jednak stanowi konkretne wykończenie ciasta, bo przecież jemy nie tylko ustami, ale także oczami. Fajnie jest jak coś wygląda ekstra i aż samo prosi się by po to sięgnąć!
     Agnieszka zaprasza Was do zrobienia kruszonki, która nie będzie zawierała cukru. Kruszonka będzie oparta o erytrytol, a nie o cukier, dzięki temu będzie zdrowsza, a jednak słodka!
 

Link do filmu z przepisem:

 
 



Składniki:
  • 3 łyżki mąki (ja użyłam orkiszowej, ale może być inna)
  • 3 łyżki erytrytolu lub innego słodzika
  • masło o temp. pokojowej (tyle ile zabierze mąka i erytrytol)
Przygotowanie:
   Wszystkie składniki palcami rozcieramy, aż powstanie kruszonka - grudki ciasta.
Masło dokładamy systematycznie - tyle ile wchłonie mąka i erytrytol.
 

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz