Do obiadu, na grilla, do mięsa, jako dodatek i zdrowa przekąska oraz na święta... 😄
Składniki:
Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Przykryć pokrywką i zostawić na 10 min. Po tym czasie odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty, polać oliwą i wszystko dobrze wymieszać. Na samym już końcu doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną surówkę wstawić do lodówki i zostawić aby się dobrze schłodziła i składniki sie przegryzły.
Smacznego :)
Składniki:
- 1/2 główki czerwonej kapusty (ok. 800g)
- 1 cebula
- sok z cytryny lub ocet jabłkowy (ilość dopasować do własnych kubków smakowych)
- 4-5 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Przykryć pokrywką i zostawić na 10 min. Po tym czasie odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty, polać oliwą i wszystko dobrze wymieszać. Na samym już końcu doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną surówkę wstawić do lodówki i zostawić aby się dobrze schłodziła i składniki sie przegryzły.
Smacznego :)





















