艣roda, 9 listopada 2016

Racuszki z dynii 馃槅


"Mamusia usma偶y艂a racuszki. Pozwoli艂a mi zje艣膰 5 i p贸艂 racuszka馃槃. 呕eby pochwali膰, jak to robi tatu艣, powiedzia艂am: Mniam!!!馃槞"
Olivka W.

Sk艂adniki:
  • 10 kopiastych 艂y偶ek m膮ki 偶ytniej (mo偶e by膰 inna)
  • 6 艂y偶ek dyni zmiksowanej w blenderze
  • 2 艂y偶ki cukru trzcinowego
  • 1 cukier waniliowy
  • mleko ro艣linne
  • 1 艂y偶eczka sody
  • t艂uszcz do sma偶enia

Przygotowanie:
Do miski wsypujemy sypkie sk艂adniki: m膮k臋, sod臋 i cukry, mieszamy je, a nast臋pnie dodajemy dyni臋 i tyle mleka aby uzyska膰 ciasto o konsystencji g臋stej 艣mietany. Na patelni rozgrzewamy niewielk膮 ilo艣膰 t艂uszczu (ja u偶y艂am oleju kokosowego) i 艂y偶k膮 k艂adziemy ma艂e placuszki. Sma偶ymy z obu stron na rumiany kolor (ogie艅 nie mo偶e by膰 zbyt mocny gdy偶 placuszki zaczn膮 sie pali膰).

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz