czwartek, 22 grudnia 2016

Surówka z czerwonej kapusty - #2

Do obiadu, na grilla, do mięsa, jako dodatek i zdrowa przekąska oraz na święta... 😄

Składniki:
  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • sok z cytryny
  • 4-5 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Przykryć pokrywką i zostawić na około 10 min. Po tym czasie odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty, polać oliwą i wszystko dobrze wymieszać. Na samym już końcu doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną surówkę wstawić do lodówki i zostawić na około 2 godziny aby się dobrze schłodziła i składniki sie przegryzły.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz