mniej kaloryczne
Z czasów, kiedy byłem dzieckiem pamiętam dwa rodzaje naleśników: z dżemem i z białym serem.
Oczywiście te z serem nie są zgodne z dietą rozdzielną. Dziś mamy większy wybór i przede wszystkim zdrowszy.
Link do filmu z przepisem:
142 - Przepis na szpinak na ciepło jak dodatek do... Szpinak jest pyszny koniec z traumą szpinakową!
142 - Przepis na szpinak na ciepło jak dodatek do... Szpinak jest pyszny koniec z traumą szpinakową!

Link do filmu z przepisem na naleśniki:
141 - Przepis na domowe NALEŚNIKI -Co zrobić by naleśniki wyszły idealne?
Składniki na farsz:
- 450g szpinaku (mrożonego) lub opakowanie świeżego
- 2 małe cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- gałka muszkatałowa
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Następnie dokładamy szpinak i na początku smażymy na dużym ogniu aby odparować wodę, a następnie zmniejszamy i dusimy na średnim. Na ok. 5 minut przed końcem dodajemy przeciśnięty czosnek. Przed wyłączeniem palnika zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku: solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Tak przygotowanym farszem smarujemy usmażone naleśniki i zawijamy w rulonik.
Przepis na naleśniki znajdziesz tutaj: http://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2016/12/krokiety-z-grzybami-i-kapusta.html
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz