Znowu Dynia! Kolejny przepis zmodyfikowany, zrealizowany, sprawdzony i poprawiony... Idealny dodatek do dań węglowodanowych 😆
Składniki:
Przygotowanie:
Dynię pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i włożyć do wyparzonych słoików. Z wody, octu, cukru, soli i przypraw przygotować zalewę. Wszystko razem zagotować, gorącą zalewą zalać dynię. Zakrecić słoiki i pasteryzować 25 minut.
Smacznego :)
Składniki:
- dynia (dowolna ilość)
- 7-8 szkl. wody
- 1 szkl. octu 10%
- 10 łyżek cukru
- 1 płaska łyżka soli
- 7 ziaren ziela angielskiego
- goździki (na każdy słoik po 2 szt.)
Przygotowanie:
Dynię pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i włożyć do wyparzonych słoików. Z wody, octu, cukru, soli i przypraw przygotować zalewę. Wszystko razem zagotować, gorącą zalewą zalać dynię. Zakrecić słoiki i pasteryzować 25 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz