poniedziałek, 28 listopada 2016

Przepis: Dynia marynowana

Znowu Dynia! Kolejny przepis zmodyfikowany, zrealizowany, sprawdzony i poprawiony... Idealny dodatek do dań węglowodanowych 😆

Składniki:
  • dynia (dowolna ilość)
  • 7-8 szkl. wody
  • 1 szkl. octu 10%
  • 10 łyżek cukru
  • 1 płaska łyżka soli
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  •  goździki (na każdy słoik po 2 szt.)

Przygotowanie:
Dynię pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i włożyć do wyparzonych słoików. Z wody, octu, cukru, soli i przypraw przygotować zalewę. Wszystko razem zagotować, gorącą zalewą zalać dynię. Zakrecić słoiki i pasteryzować 25 minut.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz