Ok! Jakby ktoś nie wiedział co to znaczy działać na FLOW to zaraz wyjaśnię. 😀
Zrobić muffinki, upiec, przygotować ekspozycję, zawołać mnie bym zrobił zdjęcia, dać wskazówki jak obrobić... Następnie zrobić wpis zanim ja zdążę obrobić zdjęcia na telefonie i jeszcze mnie poganiać gdy robię ten wstęp, bo coś Aga chce dopisać!
To się nazywa pasja... Albo inaczej działać z sercem... 💖
Składniki:
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy sypkie składniki i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Następnie dodajemy suche składniki do mokrych i łyżką wszystko mieszamy do połączenia składników. Robimy to szybko , bo zbyt długie mieszanie sprawi, że muffinki nie będą puszyste. Foremki do mufinek wykładamy papilotkami i napełaniamy ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej babeczki możemy włożyć orzeszek lub kawałek jabłka, czekolady gorzkiej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 25 minut w 170 stopniach (najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli wilgotny to jeszcze chwilę potrzymać).
Zrobić muffinki, upiec, przygotować ekspozycję, zawołać mnie bym zrobił zdjęcia, dać wskazówki jak obrobić... Następnie zrobić wpis zanim ja zdążę obrobić zdjęcia na telefonie i jeszcze mnie poganiać gdy robię ten wstęp, bo coś Aga chce dopisać!
To się nazywa pasja... Albo inaczej działać z sercem... 💖
Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 0,5 szkl. erytrytolu (ksylitolu, cukru lub miodu - 2-3 łyżki)
- 2 łyżki kakao
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 0,5 szkl. oleju
- łyżeczka soku z cytryny lub octu
- 1 szkl. mleka roślinnego lub śmietanki 12%

Do miski wsypujemy sypkie składniki i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Następnie dodajemy suche składniki do mokrych i łyżką wszystko mieszamy do połączenia składników. Robimy to szybko , bo zbyt długie mieszanie sprawi, że muffinki nie będą puszyste. Foremki do mufinek wykładamy papilotkami i napełaniamy ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej babeczki możemy włożyć orzeszek lub kawałek jabłka, czekolady gorzkiej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 25 minut w 170 stopniach (najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli wilgotny to jeszcze chwilę potrzymać).
Smacznego :)