czwartek, 18 listopada 2021

Przepis na Karkówkę duszona w sosie własnym z cebulką

Jak zrobić karkówkę duszoną?

By dziecko poprosiło o dokładkę!


Jak zrobić duszoną karkówkę w sosie własnym😀❓ Jak zrobić soczystą💦😋 i pyszną😋😋 karkówkę duszona z cebulką😄❓ Dziś przepis na karkówkę na obiad😁❗ 
Oliwka poprosiła o dokładkę🥩🥩 +🥩👍❗



Link do filmu z przepisem:
 

 



Składniki:
  • karkówka (ja miałam kilogram)
  • 3 duże cebule
  • 3 listki laurowe
  • 7-8 kulek ziela angielskiego
  • łyżka dowolnego tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • woda
Przygotowanie:
    Karkówkę kroimy w plastry 1 do 1,5cm. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (musi być mocno rozgrzany) i podsmażamy każdy plaster mięsa z obu stron (im mocniej podsmażymy, tym ciemniejszy będzie sos). Jeśli mamy dużą patelnię, to na tej samej patelni będziemy dusić mięso.
   Podsmażone mięso zalewamy wodą ( tyle aby tylko pływało, a nie było pokryte w całości wodą).
   Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną w półplasterki cebulę. Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu do miękkości karkówki. W połowie duszenia, dodajemy sól, pieprz i plastry mięsa obracamy na drugą stronę i dalej dusimy aż będzie miękkie (u mnie trwało, to 70 minut). 
   Gotową karkówkę podajemy z ulubioną surówką.
 

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz