Przepis na sałatkę ze szparagami i mozzarellą
Agnieszka zaprasza Was dziś do zrobienia sałatki z awokado, szparagami i mozzarellą.
Przepis wegetariański, ale każdy może zrobić sałatkę ze szparagami, awokado i mozzarellą, bez względu czy stosuje dietę czy tylko zdrowo się odżywia!
Link do filmu z przepisem:
Link do filmu z przepisem:
Składniki:
- pęczek szparagów (ja użyłam białych)
- opakowanie mini mozzarelli (małe kulki)
- duża garść pomidorów koktajlowych czerwonych
- duża garść pomidorów koktajlowych żółtych
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżka bazylii
- sól
- pieprz
- 3-4 łyżki oliwy
Szparagi myjemy i osuszamy. Jeśli używamy białych to trzeba je obrać i odciąć zdrewniałe końce (zielonych nie trzeba obierać). Gotowe szparagi kroimy na kawałki ok. 3cm i gotujemy w osolonej wodzie (w zależności od grubości długość gotowania trwa od 10 do 15 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy szparagi zimną wodą.
Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Awokado obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki, bazylię drobno kroimy, przekładamy do miseczki, przeciskamy czosnek, dodajemy oliwę, sól i dokładnie mieszamy. W ten sposób otrzymamy sos do polania sałatki.
Szparagi przekładamy do salaterki, dodajemy pomidory, awokado, kulki mozzarelli i polewamy sosem. Całość mieszamy, przyprawiamy pieprzem i gotowe.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz