z rabarbarem i kruszonką
Przepis na kruche ciasto już był, a teraz na bazie kruchego ciasta można zrobić kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką
to tylko jeden z wielu przepisów do których można zastosować kruche ciasto! jednak zaczął się sezon na rabarbar więc rwiemy rabarbar, obieramy i smażymy...
Link do filmu z przepisem:
170 -Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką - Przepis na FIT ciasto BEZ CUKRU! -Jak smażyć rabarbar?
Kruche ciasto:
Kruszonka:
Składniki:
- kruche ciasto, przepis znajdziesz tutaj: 027 -KRUCHE CIASTO baza do ciast, ciasteczek i różnych deserów -Jak zrobić KRUCHE CIASTO? -PRZEPIS!
- 1-1,2kg rabarbaru (już obranego)
- erytrytol lub inny słodzik (cukier, ksylitol itp.)
- kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
- kruszonka, przepis znajdziesz tutaj: 169 - Kruszonka BEZ CUKRU - Jak zrobić FIT kruszonkę? - Prosty PRZEPIS!
Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy kruchym ciastem łącznie z brzegami (tak aby rabarbar nie dotykał brytfanki).
Rabarbar kroimy w 1,5-2cm kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy 3-4 łyżki wody (aby nie przypalić), przykrywamy pokrywką i zaczynamy smażyć na wolnym ogniu. Jak rabarbar zacznie się smażyć to zdejmujemy pokrywkę i co jakiś czas mieszamy. Gdy zacznie się lekko rozpadać, to dodajemy erytrytol (ilość dopasować do własnego smaku) i smażymy jeszcze chwilę. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Możemy pominąć mąkę ziemniaczaną, ale wtedy należy zlać nadmiar soku z rabarbaru.
Przestudzony rabarbar wykładamy na ciasto i obficie posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni (góra - dół) przez 45 minut. Długość pieczenia uzależniona jest od tego jak nam piecze piekarnik. Kruszonka ma być mocno rumiana.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz