Dziś Agnieszka pokazuje jak zrobić sałatkę z czerwonych buraków z migdałami i serkiem feta. To taka wegetariańska wersja dania białkowego!
Sałatka jest wielowarstwowa, przeplatają się różne kolory: biały zielony
i ciemno czerwony, czyli burakowy! Wygląda to wyśmienicie
Link do filmu z przepisem:
146 - Przepis na SAŁATKĘ z czerwonych BURAKÓW z FETĄ i MIGDAŁAMI -Sałatka wegetariańska odkwaszająca
Składniki:
- opakowanie roszponki (100g)
- 500g buraków czerwonych pieczonych
- opakowanie sera feta
- 50g płatków migdałów
- łyżka musztardy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 6 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Roszponkę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Buraki i fetę kroimy w kostkę. Z podanych składników robimy sos (wszystkie składniki dokładnie mieszamy).
Potrzebujemy szklaną miskę, na dno wykładamy połowę roszponki, polewamy połową sosu, kładziemy buraki, następnie drugą część roszponki i polewamy resztą sosu.
Na sałatę wykładamy fetę, posypujemy płatkami migdałów i gotowe.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz