Nowa wersja komputu z rabarbarem. Tym razem w bardziej czerwonej odsłonie...
Czyli co zrobić by kompot był bardziej czerwony i pozostał lekko kwaskowy?
Link do filmu z przepisem:
Składniki:
- ok. 600g wiśni
- 400g rabarbaru
- 1,5l wody
- ksylitol, stewia lub inny słodzik do posłodzenia
Wiśnie i łodygi rabarbaru dokładnie myjemy. Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki i razem z wiśniami przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, przykrywamy pokrywką i stawiamy na kuchnię. Doprowadzamy do wrzenia, jak się zagotuje to gotujemy trzy minuty i wyłączamy kuchenkę. Całość zostawiamy na około 15 minut. Po tym czasie kompot przelewamy do szklanego dzbanka i słodzimy według własnych preferencji. Następnie zostawiamy do całkowitego wystudzenia (możemy nawet schłodzić w lodówce).
Jak wystygnie jest gotowy do spożycia.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz