Cukinia z fasolą w kremowym sosie z tofu
Co zrobić z cukinii na ciepło❓
Poznaj przepis na cukinię z fasolą w
kremowym sosie z tofu – szybkie, zdrowe i sycące danie na obiad dla
całej rodziny.
Cukinia to warzywo, które zawsze ratuje sytuację w kuchni
– jest niskokaloryczna, łatwa w obróbce i świetnie łączy się z innymi
składnikami.
Do tego kremowy sos z tofu sprawia, że danie jest nie tylko
pyszne, ale i pełne białka.
Idealne dla wegan, wegetarian, a także
wszystkich, którzy po prostu lubią smacznie i zdrowo zjeść! 🌱
👉Jak zrobić cukinię z fasolą w kremowym sosie tofu❓
Zapraszamy na przepis na wegańską cukinię z fasolą.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Cukinia z fasolą w kremowym sosie z tofu🍲 – Szybki, zdrowy i wegetariański, a nawet wegański obiad
Składniki:
- 1 średnia cukinia lub 2 małe
- puszka fasoli czerwonej lub białej (400g)
- 200g miękkiego tofu
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy/oleju
- sok z połowy cytryny
- szczypta gałki muszkatołowej
- 4 łyżki płatków drożdżowych
- sól
- pieprz
- zielenina do posypania
- woda z fasoli
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz