Cukinia z fasolą w kremowym sosie z tofu
Co zrobić z cukinii na ciepło❓
👉Jak zrobić cukinię z fasolą w kremowym sosie tofu❓
Link do filmu z przepisem
Cukinia z fasolą w kremowym sosie z tofu🍲 – Szybki, zdrowy i wegetariański, a nawet wegański obiad
Składniki:
- 1 średnia cukinia lub 2 małe
- puszka fasoli czerwonej lub białej (400g)
- 200g miękkiego tofu
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy/oleju
- sok z połowy cytryny
- szczypta gałki muszkatołowej
- 4 łyżki płatków drożdżowych
- sól
- pieprz
- zielenina do posypania
- woda z fasoli
Przepis na makaron z cukinią i fasolą (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania makaronu z cukinią i fasolą, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Na początku, na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu wrzucamy pokrojoną w półplasterki cukinię i podsmażamy, aż zmięknie [01:07:00].
Następnie, miksujemy tofu, sok z połowy cytryny i wodę z fasoli, aby stworzyć sos, dolewając więcej wody z fasoli, jeśli jest zbyt gęsty [02:15:00].
Do cukinii dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku [03:32:00].
Wsypujemy czerwoną lub białą fasolę i mieszamy [03:42:00].
Dodajemy przygotowany wcześniej sos i przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i płatkami drożdżowymi [04:06:00].
Całość mieszamy i podgrzewamy przez około dwie minuty [04:49:00].
Gotowe danie nakładamy na talerz i posypujemy dowolną zieleniną [05:00:00].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz