Kotlety mielone
👉Jak zrobić kotlety mielone keto❓
Link do filmu z przepisem
Kotlety mielone w wersji keto - Kotlety mielone bez bułki - Soczyste, mięciutkie i keto! 🍴
Składniki:
- 1kg mięsa mielonego z łopatki (karczku, mieszane itp.)
- 1 średnia cebula
- 1 jajko L
- ok. 150ml zimnej wody
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól
- pieprz
- smalec do smażenia
Przepis na mielone kotlety w wersji keto (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania mielonych kotletów w wersji keto, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie mięsa:
Mięso mielone należy wymieszać z drobno posiekaną natką pietruszki i cebulką pokrojoną w drobną kostkę [02:07, 02:33].
Następnie dodać jajko, sól i pieprz [03:12].
Dla uzyskania miękkich i pulchnych kotletów, stopniowo dodawać zimną wodę, mieszając masę ręcznie. Należy dodawać jej na tyle, aby mięso było miękkie, nie twarde [03:26, 03:43].
Ważne jest, aby dokładnie wyrobić mięso, co sprawi, że kotlety będą soczyste [03:58].
Formowanie i smażenie kotletów:
Przed formowaniem kotletów, dłonie należy zwilżyć wodą, aby mięso nie kleiło się do rąk [04:39].
Następnie z przygotowanej masy mięsnej uformować kotlety. Mniejsze kotlety lepiej się smażą [04:49].
Na patelni należy roztopić smalec [05:25].
Gdy smalec jest mocno gorący, położyć na nim kotlety. Należy je obsmażyć szybko z obu stron [05:34].
Po obsmażeniu należy zmniejszyć temperaturę i piec kotlety aż do momentu, gdy będą miękkie i upieczone w środku [05:44].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz