sobota, 19 lutego 2022

Przepis na surówkę z białej rzodkwi


Surówka z białej rzodkwi na obiad.

 
  Biała rzodkiew jest mniej popularna niż zwykła czerwona rzodkiewka. Smakuje też inaczej, co może jednym pasować, a innym mniej... 😀 Dziś Agnieszka prezentuje przepis na surówkę z białej rzodkwi. 

👉Jak zrobić surówkę z białej rzodkwi❓ 

   Wykonanie takiej surówki jest przede wszystkim proste, jak sam przepis jest prosty i po drugie łatwe i szybkie...
 

Link do filmu z przepisem
 
 





Składniki:
  • 2 szt. białej rzodkwi (po ok. 350g jedna)
  • 2 duże łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
  • 1 duża łyżka majonezu
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
    Rzodkiew obieramy i myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą rzodkiew odciskamy z nadmiaru wody. Do odciśniętej rzodkwi dodajemy śmietanę, majonez, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i gotowe.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz