czwartek, 17 lutego 2022

Przepis na Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty


Jak zrobić placki z kiszonej kapusty? 

 
Od jakiegoś czasu, szukając różnych tagów widziałem placki z kiszoną kapustą, zastanawiałem się nawet jak mogą smakować... i oto Agnieszka zrobiła takie placuszki z kapusty kiszonej. To co mogę stwierdzić, to po 1 - Są rewelacyjne i po 2 - nie rozpadają się, czyli można je zapakować zabrać na wyjazd, do pracy do szkoły.. 
👉Więc!Jak zrobić placki z kiszonej kapusty?
 


Link do filmu z przepisem
 
 





Składniki:
  • 200g mąki (użyłam orkiszowej)
  • 210ml wody
  • 300g kapusty kiszonej (odciśniętej z soku)
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
   Mąkę, wodę i kminek dokładnie mieszamy. Robimy ciasto podobne jak na naleśniki (tylko gęste). 
Odciśniętą kapustę drobno kroimy i dokładamy do ciasta. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy. 
   Patelnię z tłuszczem rozgrzewamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżkę ciasta - tworząc placek.    Placki smażymy (podobnie jak ziemniaczane) z dwóch stron na rumiany kolor.
Gotowe fuczki podajemy z gęstą kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz