sobota, 23 stycznia 2021

Sos tatarski

Najlepszy przepis na SOS TATARSKI
do dań mięsnych I JAJEK!

Jak się okazuje i zobaczycie to na filmie przepis na SOS TATARSKI jest BARDZO PROSTY i sami możecie go zrobić bardzo szybko. Jako usprawnienie powiem, że ja ogórki tarłem na tarce - to wersja dla leniwych. Jakąkolwiek metodę zastosujecie efekt będzie ten sam, a SOS TATARSKI wyjdzie przepyszny... 



Link do filmu z przepisem:
115 - Najlepszy przepis na SOS TATARSKI do dań mięsnych I JAJEK! - Nisko-węglowodanowy!



Składniki:
  • 3 duże łyżki majonezu
  • 2 ogórki konserwowe (korniszony)
  • 4 grzybki marynowane lub pieczarki
  • 1 mała cebula czerwona lub biała
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
     Warzywa (ogórki, grzybki, cebulę) kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy szczypiorek, natkę pietruszki, majonez, śmietanę, musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy. 
     Taki sos wystarczy dokładnie schłodzić aby się smaki przegryzły i jest gotowy do użycia. Świetnie pasuje do mięsa, wędliny, czy jajek na twardo.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz