Farsz kapuściano-pieczarkowy
Farsz z kapusty i pieczarek można zastosować do wielu dań.
Jednego dnia mogą być krokiety z farszem, drugiego naleśniki, a trzeciego dnia paszteciki...
Można też zrobić większa ilość farszu i zacząć od pierogów, a z tego co zostanie zrobić coś innego.
Link do filmu z przepisem: 113 PRZEPIS NA FARSZ z kapusty i pieczarek Najlepszy do pierogów, krokietów, pasztecików, naleśników
Składniki na farsz:
- 250-300g pieczarek
- 1 kg kiszonej kapusty
- 2 cebule
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
Cebulę obieramy i drobniutko kroimy, następnie podsmażamy na patelni. Gdy cebula będzie już prawie gotowa dorzucamy drobno pokrojone pieczarki i dusimy aż wyparuje nadmiar wody. Kapustę kiszoną gotujemy, następnie po ugotowaniu odcedzamy i odciskamy z niej wodę. Jeśli kapusta jest długa to kroimy ją nożem na mniejsze kawałki i dorzucamy do pieczarek. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chwilę jeszcze trzymamy na ogniu. Tak przygotowany farsz możemy użyć do pierogów, uszek, pasztecików, krokietów, czy do zwykłych naleśników.
Link do filmu z przepisem: 113 PRZEPIS NA FARSZ z kapusty i pieczarek Najlepszy do pierogów, krokietów, pasztecików, naleśników
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz