środa, 20 stycznia 2021

Farsz kapuściano-pieczarkowy do różnych dań


Farsz kapuściano-pieczarkowy
 
     Farsz z kapusty i pieczarek można zastosować do wielu dań. 
    Jednego dnia mogą być krokiety z farszem, drugiego naleśniki, a trzeciego dnia paszteciki... 
     Można też zrobić większa ilość farszu i zacząć od pierogów, a z tego co zostanie zrobić coś innego.
 



Składniki na farsz:

  • 250-300g pieczarek
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • sól 
  • pieprz 
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i drobniutko kroimy, następnie podsmażamy na patelni. Gdy cebula będzie już prawie gotowa dorzucamy drobno pokrojone pieczarki i dusimy aż wyparuje nadmiar wody. Kapustę kiszoną gotujemy, następnie po ugotowaniu odcedzamy i odciskamy z niej wodę. Jeśli kapusta jest długa to kroimy ją nożem na mniejsze kawałki i dorzucamy do pieczarek. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chwilę jeszcze trzymamy na ogniu. Tak przygotowany farsz możemy użyć do pierogów, uszek, pasztecików, krokietów, czy do zwykłych naleśników.




Link do filmu z przepisem: 113 PRZEPIS NA FARSZ z kapusty i pieczarek Najlepszy do pierogów, krokietów, pasztecików, naleśników


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz