wtorek, 16 grudnia 2025

Przepis na urnebes

Urnebes

    Bałkański klimat w naszej kuchni! Dzisiaj zabieram Was w podróż, w którą w czasach PRL można było wyruszyć najłatwiej — na Bałkany.
    Robimy pikantny, kremowy i totalnie uzależniający URNEBES, czyli pastę idealną do mięs, warzyw, burgerów, kiełbas, pljeskavicy i keto kanapek.
    Dodatek idealny na święta, grilla albo imprezę.
    Po drodze polecę Wam też mój ukochany ajvar z Chorwacji i tzatziki, które pierwszy raz jadłem pod Stuttgartem (tak, serio!).
    Prosty, szybki, FIT i z ognistą nutą — dokładnie tak, jak lubimy!

    👉Jak zrobić bałkański URNEBES❓

    Zapraszamy na przepis na bałkański URNEBES!
    Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Pikantny URNEBES z Bałkanów – idealny na święta i grilla! 
 


Składniki:
  • 1. Biały ser - 250g
  • 2. Majonez - 1-2 łyżki 
  • 3. Śmietana kwaśna - 2-3 łyżki (lub gęsty jogurt) 
  • 4. Oliwa z oliwek - 1 łyżka 
  • 5. Czosnek - 2-3 ząbki 
  • 6. Sól - pół łyżeczki 
  • 7. Płatki chili 
  • 8. Papryka słodka - 1 łyżeczka 
  • 9. Papryka ostra - 1-2 łyżeczki


Przygotowanie:


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz