Urnebes
Bałkański klimat w naszej kuchni! Dzisiaj zabieram Was w podróż, w którą
w czasach PRL można było wyruszyć najłatwiej — na Bałkany.
Robimy
pikantny, kremowy i totalnie uzależniający URNEBES, czyli pastę idealną
do mięs, warzyw, burgerów, kiełbas, pljeskavicy i keto kanapek.
Dodatek idealny na święta, grilla albo imprezę.
Po drodze polecę Wam też mój ukochany ajvar z Chorwacji i tzatziki,
które pierwszy raz jadłem pod Stuttgartem (tak, serio!).
👉Jak zrobić bałkański URNEBES❓
Zapraszamy na przepis na bałkański URNEBES!
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Pikantny URNEBES z Bałkanów – idealny na święta i grilla!
Link do filmu z przepisem
Pikantny URNEBES z Bałkanów – idealny na święta i grilla!
Składniki:
- 1. Biały ser - 250g
- 2. Majonez - 1-2 łyżki
- 3. Śmietana kwaśna - 2-3 łyżki (lub gęsty jogurt)
- 4. Oliwa z oliwek - 1 łyżka
- 5. Czosnek - 2-3 ząbki
- 6. Sól - pół łyżeczki
- 7. Płatki chili
- 8. Papryka słodka - 1 łyżeczka
- 9. Papryka ostra - 1-2 łyżeczki
Przygotowanie:
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz