piątek, 13 maja 2022

Przepis na jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane

     Aby się coś nie znudziło warto zrobić na kilka sposobów. Tak więc dziś Agnieszka proponuje kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem nagrała przepis na jajka faszerowane łososiem, a tak dokładniej, to powinniśmy powiedzieć, że jest to przepis na farsz do jajek, lub inaczej przepis na jajka faszerowane z łososiem. 
   Nie ma to znaczenia jak to nazwiemy chodzi, o to by te jajka były pyszne... 

👉Jak zrobić jajka faszerowane łososiem? 

    Sekret zrobienia jajek tkwi w dodatkach do farszu. Sam łosoś już nadaje smaku jednak jeszcze bardziej podkręcają go dodatki lub ich brak. Mnie samego podczas nakręcania zaskoczyło...
 

Link do filmu z przepisem
 
 


Składniki:
  • 5 sztuk jajek
  • 100g łososia wędzonego na zimno
  • 1 duża łyżka majonezu
  • 1 duża łyżka serka śmietankowego
  • 1 łyżka szczypiorku
  • pieprz
  • koperek do przybrania
Przygotowanie:
    Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Łososia zostawiamy mały kawałek do przybrania, a resztę drobno kroimy.

   Jajka kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy łososia, szczypiorek, majonez, serek, doprawiamy pieprzem (jeśli jest taka potrzeba to również dodać sól) i całość dokładnie mieszamy. Możemy również farsz potraktować blenderem, ale nie jest to konieczne. 
   Tak przygotowanym farszem za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego napełniamy połówki jajek. Przybieramy kawałkiem łososia, koperkiem i gotowe.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz