Uwielbiam nowości i dziś Aga zrobiła niespodziankę i przygotowała kotlety z cukinii i zamiast je smażyć upiekła w piekarniku.
Wiem, że wiele osób doceni ten sposób albowiem z piekarnika są zdrowsze niż smażone.
A wyszły rewelacyjne więc polecam. /Mariusz/
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- cukinia
- śmietana gęsta
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- czubryca zielona lub inne zioła
- bułka tarta (ja użyłam mąki z ciecierzycy)
Cukinię kroimy w takie kawałki przypominające kotlety.
Śmietanę (ilość dowolna) plus przeciśnięty czosnek, łyżeczkę czubrycy, pieprz i sól dokładnie mieszamy. Następnie maczamy w niej kawałki cukinii i obtaczamy w bułce tartej (u mnie mąka z ciecierzycy).
Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej układamy przygotowane kotlety z cukinii. Piekarnik nagrzewany do 180 stopni i wkładamy kotlety. Pieczemy ok. 25 minut lub dłużej (w zależności jak piecze piekarnik), aż kotlety będą rumiane.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Jakie apetyczne kotlety:P Będę jutro robić i już czuję, że na pewno mnie do siebie przekonają:D
OdpowiedzUsuńDziękuję ❤️. Jeśli się lubi cukinię, to na bank będą smakować. Są pyszne 😋. Pozdrawiam serdecznie 😘
Usuń