sobota, 3 lutego 2018

Chlorofilowa sałatka kuskus - #15

     Aga💑 daje czadu...😁 Dwa dni lutego, dwie nowe sałatki!!! Swoją drogą ma racje, środek zimy, wszędzie infekcje, grypy, wirusy, bakterie... i zakwaszenie organizmu białkami, węglowodanami, kawkami, cukrem... itd, itd.
     Chińczycy🈯 powiadają☝, że organizm odkwaszony to organizm uzdrowiony. Mają dużo racji i ostatnio to wypraktykowałem.
     Odpowiednia dawka, odpowiedniego chlorofilu🍏 i wszystko wraca do normy! Sam byłem zaskoczony jak zacząłem z niedowierzaniem pić chlorofil💚 w trochę innym celu🔋, niż pojawiły się efekty uboczne...
      Jak już wspominałem ćwiczę🏃 i postanowiłem dotlenić💨 organizm i dodać energii🔋... tymczasem zaobserwowałem dwa inne zjawiska... W pierwszym miesiącu nie widziałem specjalnych efektów, a potem... Po pierwsze poprawa cery...😊 Ups! I to mówi facet! A po drugie ból gardła❎ minął po wypiciu 25ml chlorofilu✅ rozcieńczonego w 0,5l wody... ❕
     Nie namawiam do takich eksperymentów, za to namawiam na sałatkę mocno zieloną💚👽, bo przecież w tym  co zielone🍃 jest chlorofil... czym więcej sałatek tym lepiej. Nawet po podwójnej porcji sałatki węglowodanowej z toną zieleniny🍀 czuję lekkość i pisze ten post pełen poweru o 00:22 (właśnie wybiła).
      Chlorofil🌿 poza odkwaszaniem ma również właściwości oczyszczające nasz organizm - nawet z metali ciężkich. Czym więcej zielonego tym lepiej...


Składniki:
  • 200g kaszy kuskus
  • 1 mały zielony ogórek
  • 1 szkl. fasolki szparagowej
  • 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej
  • 1 papryka
  • sól 
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 7 łyżek oliwy 
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka natki pietruszki
Przygotowanie:
Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować aldente, jak strączki są duże to pociąć na mniejsze. Ogórek, paprykę pokroić w kostkę, a kapustę drobno poszatkować. Wystudzoną kaszę za pomocą widelca "rozkruszyć" aby rozbić i powstały sypkie ziarenka. Warzywa i kaszę przełożyć do miski. Z oliwy, musztardy, soku z cytryny (ilość według własnych upodobań), przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu przygotować dressing. Składniki dokładnie wymieszać, aż powstanie gładki sos. Polać dresingiem naszą sałatkę, dodać pietruszkę (trochę zostawić do posypania po wierzchu) i dokładnie wszystko wymieszać. Pozostałą natką sypiemy sałatkę i gotowe.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz