Fasola poza dużą zawartością białka, zawiera dużo witamin z grupy B w tym dużą ilość witamin B1 - tiaminy. Są one odpowiedzialne za:
Składniki:
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w plastry i wkładamy do garnka plus groszek zielony. Wlewamy na patelnię oliwę i podsmażamy mięso tak ok. 7 min., dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i dusimy 5-7 min. Następnie przekładamy do garnka z włoszczyzną i zalewamy wodą, tak aby całość była przykryta i gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Na ok. 7 min przed końcem gotowania dodajemy fasolę, pomidory, przeciśnięty czosnek, przecier pomidorowy i gotujemy. Na końcu zupę doprawiamy przyprawami i posypujemy natką pietruszki.
- działanie przeciwdepresyjne,
- poprawę pamięci
- i zdolność logicznego myślenia
Składniki:
- ok. 0,5 kg włoszczyzny świeżej lub mrożonej
- 0,5 kg mięsa mielonego z indyka lub wieprzowego
- 1 papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 szkl. groszku zielonego mrożonego (może być z puszki konserwowy)
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- papryka w proszku
- sól i pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w plastry i wkładamy do garnka plus groszek zielony. Wlewamy na patelnię oliwę i podsmażamy mięso tak ok. 7 min., dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i dusimy 5-7 min. Następnie przekładamy do garnka z włoszczyzną i zalewamy wodą, tak aby całość była przykryta i gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Na ok. 7 min przed końcem gotowania dodajemy fasolę, pomidory, przeciśnięty czosnek, przecier pomidorowy i gotujemy. Na końcu zupę doprawiamy przyprawami i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego :)
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz