Składniki:
- 0,6 kg mięsa mielonego z indyka (może być inne mięso np. wieprzowe lub wieprzowo-wołowe)
- 1 mała cebula
- 2-3 jajka
- 2 marchewki
- sól i pieprz do smaku
- 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
- mąka sojowa lub ziarno sezamu do obtoczenia kotletów
Przygotowanie:
Cebulkę kroimy w drobną kostkę, marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy mięso, jajka, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku i wyrabiamy wszystko razem. Z powstałej masy lepimy kotleciki, obtaczamy w mące sojowej lub i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego :)
P.S.
Kotlety na zdjęciu nie był panierowane, nie były obtaczane mąką. Taka wersje jest najbardziej pasująca do diety rozdzielnej i taką metodę osobiście praktykujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz