Klasyczna wersja pomidorów z mozzarellą, o której już pisałem podając mój przepis z wariacją tej wersji... Dziś Agnieszka podaje bardziej klasyczną wersję, do której zachęcam by przyrządzić i się nią delektować. Oczywiście jest to potrawa białkowa, więc uzupełnia potrzeby naszego organizmu w białko. A pamiętajcie, że potrzebujemy 1g białka na 1kg masy ciała. Sery białe zawierają (17-18%) więcej białka niż większość kiełbas i wędlin. Dodatkowo dodam, że sery żółte biją wszystkie wędliny pod kątem zawartości białka... :)
Składniki:
Pomidory myjemy, kroimy w grubsze plastry i układamy na talerzu. Mozzarellę odsączamy z zalewy,kroimy w plastry i układamy na pomidorze. Następnie wszystko delikatnie skrapiamy oliwą, sypiemy ziołami, czosnkiem, pieprzem i solą. Wkładamy do lodówki, aby mozzarella przeszła ziołami i gotowe.
Składniki:
- pomidory
- mozzarella
- oliwa z oliwek
- zioła: bazylia, oregano, rozmaryn, tymianek,
- czosnek granulowany
- pieprz
- sól
Pomidory myjemy, kroimy w grubsze plastry i układamy na talerzu. Mozzarellę odsączamy z zalewy,kroimy w plastry i układamy na pomidorze. Następnie wszystko delikatnie skrapiamy oliwą, sypiemy ziołami, czosnkiem, pieprzem i solą. Wkładamy do lodówki, aby mozzarella przeszła ziołami i gotowe.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz