Zupa z wkładem z produktów węglowodanowych to element obiadu - części 1. Węglowodany, a po nich przerwa ok. 2 godz. lub jeśli nie czujecie głodu trochę dłużej i wtedy czas na część składającą się z produktów neutralnych np.: surówki i produktów białkowych, czyli np. kawałka pieczeni, ryby lub w przypadku wegetarian jajka sadzonego... A w przypadku wegan potrawy np. z soi lub fasoli... ☺
Składniki:
Warzywa obieramy, myjemy, a następnie kroimy w kostkę lub słupki i wkładamy do garnka z rosołem. Garnek stawiamy na ogniu i doprowadzamy do zagotowania. Gdy wszystko zacznie nam się gotować wsypujemy kaszę, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza i warzywa będą miękkie. Na końcu doprawiamy wegetą, solą, pieprzem i posypujemy natką pietruszki. Jeśli ktoś lubi krupnik bardziej gęsty to trzeba dodać więcej kaszy.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Składniki:
- 140g kaszy jęczmiennej wiejskiej
- 1,5l rosołu
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- ćwiartka selera (średniej wielkości)
- kawałek pora
- 1 listek laurowy
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- natka pietruszki
- łyżka domowej wegety
- sól
- pieprz
Warzywa obieramy, myjemy, a następnie kroimy w kostkę lub słupki i wkładamy do garnka z rosołem. Garnek stawiamy na ogniu i doprowadzamy do zagotowania. Gdy wszystko zacznie nam się gotować wsypujemy kaszę, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza i warzywa będą miękkie. Na końcu doprawiamy wegetą, solą, pieprzem i posypujemy natką pietruszki. Jeśli ktoś lubi krupnik bardziej gęsty to trzeba dodać więcej kaszy.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz