Scarpaccia z cukinii
👉Jak zrobić keto scarpaccię z cukinii i z parmezanem❓
Link do filmu z przepisem
Najlepszy keto przepis z cukinii – scarpacia z parmezanem! 😍
Składniki:
- 650g cukinii (1 średnia lub dwie małe)
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 100g sera cheddar
- 30g parmezanu lub grana padano
- 40g mąki migdałowej
- sól
- pieprz
- oliwa
Przepis na keto scarpaccię z cukinii i parmezanem - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania keto scarpaccii z cukinii, z pominięciem listy składników:
Przygotowanie cukinii i odsączanie:
Umyj i zetrzyj cukinię na cienkie plasterki (np. na mandolinie) lub na tarce na grubych oczkach [00:47, 00:57].
Posól cukinię, wymieszaj i odstaw na pół godziny, aby puściła sok [01:25, 01:33].
W międzyczasie zetrzyj ser cheddar na grubych oczkach tarki [01:52].
Po pół godzinie odciśnij cukinię z nadmiaru wody [02:32].
Przygotowanie masy:
Pieczenie:
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść go oliwą [03:39].
Przełóż masę cukiniową na papier i rozprowadź cienką warstwę [04:01].
Wierzch posyp parmezanem lub Grana Padano [04:27].
Włóż scarpaccię do nagrzanego piekarnika (200°C, termoobieg) [04:47].
Piecz od 25 do 30 minut (im cieńsza warstwa, tym krócej) [04:56].
Podanie:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz