Krakersy pełno ziarniste
👉Jak zrobić krakersy pełnoziarniste❓
Link do filmu z przepisem
Domowe KRACKERSY pełnoziarniste – chrupiące i zdrowe! - Zrób to zamiast chipsów!
Składniki:
- 120g mąki żytniej pełnoziarnistej lub orkiszowej
- 120ml wody
- 40ml oliwy/oleju
- 70g płatków owsianych
- 30g maku
- 30g sezamu
- 20g siemienia lnianego brązowego
- 20g siemienia lnianego złotego
- płaska łyżeczka soli
Przepis na pełnoziarniste krakersy z ziarnami (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pełnoziarnistych krakersów z ziarnami, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Zagniecenia ciasta: Połącz wszystkie składniki w misce i zagnieć je, aby uzyskać gładkie ciasto [02:03].
Rozwałkowanie: Ciasto umieść między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj je na cienki placek [02:42].
Wstępne pieczenie: Przełóż rozwałkowany placek na blachę i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza (z termoobiegiem) przez 15 minut [03:40].
Krojenie: Po 15 minutach wyjmij blachę z piekarnika i pokrój ciasto na dowolne kształty [03:58].
Końcowe pieczenie: Pokrojone krakersy włóż z powrotem do piekarnika i piecz jeszcze przez 10-15 minut, aż staną się chrupiące [04:56].
Studzenie i serwowanie: Po upieczeniu poczekaj, aż krakersy ostygną, a następnie zdejmij je z blachy. Krakersy są gotowe do podania z hummusem lub inną pastą [05:30].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz