Od dzieciństwa jadłem i lubiłem grzyby. Zasadniczo w każdej wersji.
Mogły być w sosie jako dodatek do ziemniaczków, jak również takie ze
słoiczka - grzybki w occie.
👉Jak zrobić podgrzybki marynowane❓
Aby zrobić grzyby na zimę w słoikach trzeba je najpierw zebrać.
- Krok pierwszy idziemy do lasu i zbieramy podgrzybki. Podgrzybki to jedne z najbardziej popularnych grzybów i oczywiście są jadalne.
- Krok 2, to czyścimy podgrzybki, a potem je myjemy
- Krok 3, to oglądamy przepis Agnieszki na kanale Dieta Rozdzielna i Zdrowie i robimy zdrowe marynowane podgrzybki na zimę.
Zapraszamy na przepis na podgrzybki marynowane w zalewie octowe.
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- ok. 2 kg świeżych grzybów
- 1 duża cebula
- 3 szkl. wody (szklanka 250ml)
- 3/4 szkl. octu 10%
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka soli
- 4 liście laurowe
- 8 kulek ziela angielskiego
- łyżeczka pieprzu w ziarnkach
- 1 łyżka gorczycy
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz