wtorek, 11 października 2022

Przepis na podgrzybki marynowane

 

Marynowane podgrzybki


    Od dzieciństwa jadłem i lubiłem grzyby. Zasadniczo w każdej wersji. Mogły być w sosie jako dodatek do ziemniaczków, jak również takie ze słoiczka - grzybki w occie. 
👉Jak zrobić podgrzybki marynowane❓ 
    Aby zrobić grzyby na zimę w słoikach trzeba je najpierw zebrać. 
  • Krok pierwszy idziemy do lasu i zbieramy podgrzybki. Podgrzybki to jedne z najbardziej popularnych grzybów i oczywiście są jadalne. 
  • Krok 2, to czyścimy podgrzybki, a potem je myjemy 
  • Krok 3, to oglądamy przepis Agnieszki na kanale Dieta Rozdzielna i Zdrowie i robimy zdrowe marynowane podgrzybki na zimę. 
Zapraszamy na przepis na podgrzybki marynowane w zalewie octowe.
 

Link do filmu z przepisem
 

 



Składniki:
  • ok. 2 kg świeżych grzybów
  • 1 duża cebula
  • 3 szkl. wody (szklanka 250ml)
  • 3/4 szkl. octu 10%
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 4 liście laurowe
  • 8 kulek ziela angielskiego
  • łyżeczka pieprzu w ziarnkach
  • 1 łyżka gorczycy 
Przygotowanie:
 


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz