Jak dla mnie fenomenem było nasączenie ciasta skokiem z truskawek.
No cóż sekretu nie będę zdradzał tutaj... Sekret jest na filmie!
Link do filmu z przepisem:
057 - Ciasto z truskawkami nasączone sokiem z truskawek - Jak to zrobić?
Składniki:
- 3 szkl. mąki (użyłam orkiszowej jasnej)
- 3/4 szkl. oleju
- 1 szkl. kwaśnej śmietany (użyłam 12%)
- łyżeczka octu
- 100g erytrytolu, ksylitolu itp. lub 3 łyżki miodu
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 350g truskawek
W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy wszystko razem (ciasto będzie dosyć gęste). Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, lub wykładamy papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej brytfanki przekładamy ciasto, a na wierzchu rozkładamy truskawki i posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy ok. 40-45 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni, lub do suchego patyczka.
Kruszonka:
2 łyżki mąki
2 łyżki erytrytolu
i masło (tyle ile wchłonie mąka i erytrytol)
Wszystkie składniki rozetrzeć w palcach, aż powstanie kruszonka.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz