Mamy początek wiosny🌼 i do świeżych warzyw💚 jeszcze daleko. Musimy korzystać z zapasów w słoikach, produkcji szklarniowej lub z dobrodziejstw transportu i logistyki🚛 międzynarodowej🌍, by kupić coś sprowadzonego z cieplejszych krajów.🌏
Nie wszystko jest najwyższej klasy📈 i zawiera odpowiednią ilość składników odżywczych, a niektórych pewnie w ogóle się nie znajdzie📉. Jedni dojdą do wniosku, że po co w ogóle robić sałatki lub surówki, a inni podwoją ilości... ❗
Dla tych co podejmą wyzwanie👊 i dla tych, którzy stosują dietę rozdzielną, i zamiast ziemniaków nakładają więcej surówki lub sałatki mamy dziś kolejny przepis na surówkę. Nowy przepis też pewnie zadowoli wegetarian i wegan...😊
Tak samo jak zeszłej wiosny💚, surówka ta będzie oparta na kapuście pekińskiej... 😁
Składniki:
Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, resztę warzyw dowolnie kroimy, oraz dodajemy drobno pokrojony koperek. Całość polewamy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Nie wszystko jest najwyższej klasy📈 i zawiera odpowiednią ilość składników odżywczych, a niektórych pewnie w ogóle się nie znajdzie📉. Jedni dojdą do wniosku, że po co w ogóle robić sałatki lub surówki, a inni podwoją ilości... ❗
Dla tych co podejmą wyzwanie👊 i dla tych, którzy stosują dietę rozdzielną, i zamiast ziemniaków nakładają więcej surówki lub sałatki mamy dziś kolejny przepis na surówkę. Nowy przepis też pewnie zadowoli wegetarian i wegan...😊
Tak samo jak zeszłej wiosny💚, surówka ta będzie oparta na kapuście pekińskiej... 😁
Składniki:
- kapusta pekińska
- marchewka
- ogórek zielony
- czerwona papryka
- cebula czerwona
- koperek
- sól
- pieprz
- oliwa
- sok z cytryny lub ocet winny
Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, resztę warzyw dowolnie kroimy, oraz dodajemy drobno pokrojony koperek. Całość polewamy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Ciekawy tekst:)
OdpowiedzUsuńA ja mam w takim razie pytanie, bo kiedyś już tak jadlam, ale przestalam i jak to jest? Jak jem np. sniadanie białkowe, to czy jajecznica może być np. z boczkiem albo jedząc parowki to do nich salatka z feta? czy dwa bialka można laczyc?
OdpowiedzUsuńto kwestia wyłącznie organizmu z jaką ilością białek sobie radzi układ trawienny... Dla mnie 3 to za dużo, 2 mogą być. Kwestia sprawdzenia samopoczucia po posiłku. Czy energetyka siada, czy nie? :)
Usuń