Pasta z jajek
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 5 jajek
- 80g sera żółtego (u mnie gouda)
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstej śmietany
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przepis na prostą i fenomenalną pastę jajeczną (keto) - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania szybkiej pasty jajecznej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Gotowanie i przygotowanie jajek: Jajka ugotuj na twardo [01:18]. Ugotowane jajka zalej zimną wodą, a następnie obierz i poczekaj, aż lekko przestygną [01:46, 01:53].
Przygotowanie składników: Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach [01:19]. Szczypiorek pokrój drobniutko [02:22, 02:28].
Starcie jajek: Obrane jajka zetrzyj na tarce na grubych oczkach [02:31, 02:39].
Mieszanie pasty: Do startych jajek dodaj pozostałe składniki (ser żółty, pokrojony szczypiorek, gęstą śmietanę i majonez) [03:00, 03:10].
Doprawianie: Dodaj sól i pieprz [03:24].
Pastę jajeczną można wykorzystać nie tylko do chleba, ale również do keto naleśników lub do faszerowania warzyw (np. papryki, pieczarek) [04:06, 04:16].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗









