👉Jak zrobić śledzika w ogórkach konserwowych❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 6 płatów śledziowych
- 5 ogórków konserwowych
- ok. 3/4 szkl. zalewy z ogórków
- 3-4 łyżki oliwy/oleju
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka gorczycy
- pieprz
- ewentualnie 1 łyżka koperku
Przepis na fenomenalny śledzik (z cebulką i ogórkiem konserwowym) - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania śledzika "na raz" do słoika, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie śledzi: Jeśli filety są mocno słone, należy je wymoczyć, zmieniając wodę raz lub dwa, w zależności od stopnia zasolenia [03:00, 03:10]. Po wymoczeniu pokrój śledzie w kostkę [02:54, 03:30].
Przygotowanie dodatków: Ogórki konserwowe i cebulę pokrój w drobną kosteczkę [01:10, 01:20].
Mieszanie marynaty: Do pokrojonych ogórków i cebuli dodaj gorczycę, dopraw pieprzem i dodaj oliwę [02:18, 02:30]. Całość dokładnie wymieszaj [02:45].
Układanie warstw w słoiku: Na dno słoika włóż trochę wymieszanej sałatki (ogórkowo-cebulowej) [03:30, 03:39]. Następnie ułóż warstwę pokrojonego śledzika, po czym znowu sałatkę i śledzika, aż do wykończenia składników [03:39, 03:58].
Zalewanie i chłodzenie: Na koniec zalej zawartość słoika zalewą z ogórków konserwowych, tak aby wszystko było zakryte [04:21, 04:58]. Słoik szczelnie zakręć [04:59, 05:03] i wstaw do lodówki na co najmniej 48 godzin, aby smaki się przegryzły [05:03, 05:12].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz