Zasmażana kapusta kiszona
Zasmażana kapusta kiszona — klasyka polskiej kuchni, która zawsze
smakuje wyśmienicie! 🥬
Agnieszka zaprezentuje Wam dziś, jak w kilka chwil przygotować cudownie
pachnącą, złocistą i aromatyczną kapustę, idealną do schabowego,
mielonych albo… solo 😋
Zrobimy ją z boczkiem, cebulką i przyprawami, które nadadzą jej ten
wyjątkowy, domowy smak.
Mariusz jak zwykle czuwa za kamerą, więc będzie pysznie i z humorem!
👉Jak zrobić zasmażaną kapustę kiszoną❓
Zapraszamy na przepis na tradycyjną kapustę zasmażaną!
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 750g kiszonej kapusty (nie odciśniętej)
- ok. 250g boczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- płaska łyżeczka majeranku
- pieprz
- ewentualnie sól i kminek
- jak boczek mało tłusty to ze 2 łyżki dowolnego tłuszczu
Przepis na zasmażaną kapustę kiszoną - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania zasmażanej kapusty kiszonej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie zasmażki:
Duszenie kapusty:
Wymieszaj zawartość patelni [03:26].
Dodaj kapustę kiszoną [03:26].
Dodaj przyprawy: liść laurowy [04:02, 04:10], ziele angielskie [04:10, 04:17], odrobinę majeranku [04:17, 04:23] i czarny pieprz [04:23, 04:51].
Przykryj [04:51].
Dodaj startą marchewkę do kapusty i wymieszaj [06:12].
Duś przez 40 minut, co jakiś czas zaglądając i mieszając [06:19, 06:25].
Opcjonalnie: Można dodać niedużą ilość kminku [06:25].
Podanie:
Zasmażona kapusta kiszona jest gotowa [06:45].
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz