Omijamy oczywiście temat zakazanych kompozycji, czyli nie jadamy naleśników z serem, ani też nie pakujemy do nich kurczaka...
Dziś propozycja czegoś neutralnego, czyli naleśniki z kapustą i pieczarkami. Podobnie możemy serwować pierogi, czy krokiety z podobnym farszem. Tym razem naleśniki z pieczarkami... :)
Link do filmu z przepisem:
113 PRZEPIS NA FARSZ z kapusty i pieczarek Najlepszy do pierogów, krokietów, pasztecików, naleśników
Składniki na farsz:
- 0,5-0,6 kg pieczarek
- 2 kg kiszonej kapusty
- 3 duże cebule
- tłuszcz do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy, następnie podsmażamy na patelni.
Gdy pieczarki będą już prawie gotowe dorzucamy drobno pokrojoną cebulkę i
dusimy do miękkości. Kapustę kiszoną gotujemy, następnie po ugotowaniu
odcedzamy i odciskamy z niej wodę. Jeśli kapusta jest długa to kroimy ją
nożem i dorzucamy do pieczarek. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do
smaku solą i pieprzem.
Link do filmu z przepisem:
141 - Przepis na domowe NALEŚNIKI -Co zrobić by naleśniki wyszły idealne?
- 3 szkl. mąki orkiszowej
- 2 szkl. mleka roślinnego
- 1 szkl. wody gazowanej
- szczypta soli
- 4 łyżki oleju
Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy mleko, wodę, olej i wszystko dokładnie razem miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostawiamy ciasto na 15 minut aby odpoczęło, po tym czasie albo dolewamy trochę mleka lub dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśnik z obu stron na złoty kolor. Do smażenia następnych naleśników nie trzeba na patelnię dodawać już tłuszczu.
P.S. Do naleśników możemy podać czerwony barszczyk, polać ketchupem lub innym sosem.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Robiłam wczoraj, rewelacja :)
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się że smakowały :)
Usuń